Sesiuni in PHP

By Zachia-Zlatea Irina
Sesiunile sunt o modalitate pentru stocarea temporara a datelor despre vizitatorii vostri.
Variabilele sesiune sunt variabile globale. Folosind sesiunea, putem colecta informatii introduse de utilizator pe site-ul vostru ca de exemplu username-ul sau parola. Sesiunile se folosesc deasemeni la statisticile site-ului, mai exact la vizitele utilizatorilor pe site.

session_start() - functia este folosita pentru inceperea unei sesiuni. Se pune inaintea oricarui cod HTML sau PHP la inceputul paginii.

Această funcţie face ca PHP să înregistreze un identificator unic al sesiunii (ID), iar acel identificator este trimis utilizatorului printr-un cookie. Puteti vedea ID-ul sesiunii proprii tastand $PHPSESSID.

Totodată, pe server se crează un fişier care va reţine valorile variabilelor folosite în această sesiune. Fişierul are numele la fel cu identificatorul ID al sesiunii. Apoi trebuie declarată variabila (sau variabilele) cu care lucrăm în cadrul acestei sesiuni. Pot fi create oricâte variabile.

Exemplu:
php
session_start();

HTML
HEAD
TITLE ........... TITLE
HEAD

BODY
php
echo Your session is $PHPSESSID;

BODY
HTML

session_register - functia este folosita pentru inregistrarea unei variabile de tip sesiune.

Exemplu:
php
session_start();

HTML
HEAD
TITLE ........... TITLE
HEAD

BODY
php
session_register('name');
$name='Albert';

BODY
HTML

In exemplul de mai sus, i se atribuie un nume de parametru functiei session_register, apoi va deveni o variabila globala $name, si i se va putea atribui orice valoare doriti.
 

0 comments so far.

Something to say?