Cea mai mare comunitate online

By Oana Mirea
In ultima vreme, comunitatile online incep sa capete din ce in ce mai multa autoritate in lumea internetului, unele dintre ele fiind adevarate afaceri profitabile pentru initiatorii lor. Din cauza usurintei de folosire, din ce in ce mai multe persoane se inscriu in diferite comunitati online, in functie de interesele lor (pentru ca majoritatea comunitatilor sunt formate cu o anumita tema la baza). Astfel, anumite comunitati au ajuns la sute de mii de utilizatori intr-un timp relativ scurt, iar numarul membrilo lor este in continua crestere. Am vrut sa aflu insa care este cea mai mare comunitate online judecand dupa numarul de membrii inregistrati. Astfel, am dat peste gaiaonline.com. Aceasta comunitate a fost infiintata in anul 2003 de cativa pasionati de comics-uri.
Desi are o varsta atat de micuta, gaiaonline a reusit in acest timp destul de scurt sa adune peste 11 MILIOANE utilizatori. Da, ati citit bine, 11 milioane... Cum au reusit acest lucru? Idei noi, inovatoare, puse extrem de bine in practica.
Gaia nu este un simplu forum, este practic un mod de viata pentru milioane de adolescenti din lumea intreaga. Pe acest site fiecare user isi poate crea propriul sau avatar iar acel avatar il va reprezenta in lumea virtuala Gaia. Exista orase in care poti intra si interactiona cu alti utilizator, o multime de jocurie pe care le poti juca si magazine din care poti achizitiona produsele pe care le doresti. Fiecare utilizator isi poate castiga banii virtuali si in functie de acestia isi poate stabili o locatie si un statut in cadrul comunitatii. Ce ii atrage pe utilizatori la gaia este faptul ca ai incredibil de multe posibilitati pentru a-ti customiza propriul personaj.
Zilnip pe gaiaonline intra circa 300 000 utilizatori inregistrati si lunar site-ul este vizitat de 2 000 000 vizitatori anonimi.
Pana la ora actuala in sectiunea de forum a site-ului s-au postat peste 1 MILIARD 200 milioane articole. Asta da crestere de trafic!
 

0 comments so far.

Something to say?