AJAX CU PHP SI MYSQL

By Pantea Matei
Ce este de fapt AJAX? ( Asynchronous JavaScript and XML )
AJAx este un termen care descrie o tehnica de dezvoltare web folosita pentru crearea de aplicatii web, folosind o combinatie intre: HTML (sau XHTML) si CSS pentru a prezenta informatia, DOM manipulat prin JavaScript pentru afisarea dinamica si interactiunea cu
informatia prezentata, XML,XSLT si obiectul XMLHttpRequest pentru schimbul si manipularea asincrona a datelor cu serverul web.

Sau putem spune ca AJAX este o tehnica de scriptare pentru a incarca linistit noi date de pe server. Script-urile AJAX folosesc de obicei obiectul XMLHttpRequest, ce va fi foarte curand standardizat, sau pot folosi de asemeni un frame sau iframe ascuns. Un script AJAX este inutil de unul singur. Necesita o componenta de scriptare DOM pentru a ingloba datele primite intr-un document.

Daca cineva va dori sa interactioneze cu baza de date, luand valori dintr-un formular,
trebuie sa puna formularul pe o anumita pagina. Acea pagina va avea de-a face cu baza de
date. Deci de fiecare data cand va dori sa interactioneze cu baza de date, va trebui sa posteze ceva, ca acea pagina sa inceapa sa se incarce si dupa ceva timp sa ii dea rezultatul dorit.

Dar cu tehnologia AJAX aceasta idee de a interactiona cu baza de date se simplifica, iar timpul consumat pentru incarcarea paginilor scade considerabil.
 

0 comments so far.

Something to say?