Mic istoric CSS – cum a aparut, de ce a aparut si la ce foloseste?

Category: By Zachia-Zlatea Irina
Incercand sa aflu mai multe despre CSS(Cascading Style Sheets) am gasit ceva interesant despre cum a fost introdus acest "stil" si din ce motiv.
Initial tagurile HTML au fost create pentru a defini continutul unui document. Folosind taguri progrmatorii nu faceau altceva decat sa anunte: "Acesta este un header","Acesta este un paragraf". Browserul era cel responsabil de formatul paginii.
Cei mai mari producatori de browsere, au adaugat noi taguri si atribute htlm (font tag si atributul color in HTML 3.2.). Va dati seama ca asta a condus la aparitia unor probleme: un site creat folosing tagurile introduse de Internet Explorer nu rula bine pe Netscape.
Pentru a rezolva aceasta problema era nevoie de o standardizare. Cei care au realizat acest lucru au fost World Wide Web Consortium (W3C) prin crearea "stilurilor". In scurt timp toate browserele importante au adoptat acest standard.
Avantajele aduse de introducerea stilurilor:
-definesc modul in care elementele HTML sunt afisate in pagina web: fonturi, culori
-stilurile sunt de obicei definite si salvate intr-un fisier extern:.css.
Acest lucru faciliteaza schimbarea stilului unui site, fiind nevoie sa modifici numai acest fisier, nu toate paginile sitului.
Pemtru mai multe detalii acesati: http://www.w3schools.com/css/css_intro.asp
 

1 comment so far.

  1. ZAK 28 noiembrie 2007 la 22:27
    Da, imi place, sunt informatii utile pe care doresc sa le citesc.

    ZAK

Something to say?