Sistem de management al continutului - Content Management Sistem CMS

By Stefania Rusu

Un CMS este un sistem folosit pentru manipularea continutului site-urilor web. Sistemele de manangement al continutului sunt in primul rand distribuite pentru folosirea interactiva de catre un numar mare de potentiali contribuitori.

Managementul continutului include fisiere, imagini media, fisiere audio, documente electronice si continutul site-urilor web. Ideea unui astfel de sistem este de a face ca aceste fisiere sa fie disponibile in cadrul biroului dar si pe web. De asemenea CMS este folosit ca arhivator. Multe companii folosesc CMS pentru a stoca fiseri in formate speciale. Companiile folosesc CMS pentru a distribui fisiere mai usor, din moment ce majoritatea sistemelor folosesc software server-based.

Procesul de "work flow" reprezinta ideea de a muta un document electronic fie pentru aprobare, fie pentru adaugare de continut. Unele CMS faciliteaza cu usurinta acest proces prin notificare email si routing automat.

CMS pentru continutul site-urilor web este un sistem de management al continutului cu proprietati aditionale menite sa usuerze actinile intreprinse pentru publicarea continutului web pe site-uri.

CMS pentru web sunt des folosite pentru stocare, control, realizare de versiuni si publicarea documentatiei cu specific industrial precum articole, manuale de operare, manuale tehnice, ghiduri de vanzare si brochuri de marketing.

Un exemplu de CMS des folosit este Typo3, un sistem flexibil ce poate fi extins pentru realizare unei game largi de site-uri. Alte exemple ar fi OsCommerce, Joomla, Magento, etc.

 

0 comments so far.

Something to say?